ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

2221060722

Παπασκιαδά 4

Xαλκίδα 34133

Blog - Τελευταία Nέα

Συμβουλές ανάκτησης δεδομένων για σκληρούς δίσκους και SSD που έχουν υποστεί ζημιά από πλημμύρες

Συμβουλές ανάκτησης δεδομένων για σκληρούς δίσκους και SSD που έχουν υποστεί ζημιά από πλημμύρες

Εάν χάσατε δεδομένα λόγω πλημμύρας, διατηρήστε τη συσκευή απενεργοποιημένη. Εάν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, αποσυνδέστε την παροχή ρεύματος το συντομότερο δυνατό.

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν αποσυνδέετε συσκευές που έχουν υποστεί ζημιά από το νερό. Κλείστε το ηλεκτρικό ρεύμα στο κουτί του διακόπτη πριν χειριστείτε τα ηλεκτρικά καλώδια. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κουτί του διακόπτη ή εάν το κουτί του διακόπτη βρίσκεται σε περιοχή με λιμνάζοντα νερά, επικοινωνήστε με την εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς ανάκτησης δεδομένων, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Μην επιχειρήσετε να στεγνώσετε τον υπολογιστή, το smartphone ή άλλη συσκευή. Ενώ το «κόλπο του ρυζιού» μπορεί να λειτουργήσει για συσκευές που βυθίζονται σε καθαρό νερό, το νερό της πλημμύρας είναι γεμάτο με ρύπους που μπορούν να επηρεάσουν τα ηλεκτρονικά μετά την εξάτμιση του νερού.
  • Τοποθετήστε τους σκληρούς δίσκους και άλλα μέσα αποθήκευσης σε μια πλαστική σακούλα. Για άλλη μια φορά, μην επιχειρήσετε να στεγνώσετε τη συσκευή. μην προσθέτετε περισσότερο νερό στη σακούλα.
  • Μην επιχειρήσετε ποτέ να ανοίξετε σκληρό δίσκο ή μονάδα SSD. Οι σκληροί δίσκοι, ειδικότερα, απαιτούν εξαιρετική μηχανική ακρίβεια για να λειτουργήσουν. Το άνοιγμα ενός σκληρού δίσκου έξω από ένα πιστοποιημένο καθαρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια δεδομένων.
  • Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία πάροχο ανάκτησης δεδομένων το συντομότερο δυνατό. Με απλά λόγια, το νερό της πλημμύρας και τα ηλεκτρονικά δεν αναμειγνύονται. Οι μηχανικοί θα πρέπει να καθαρίσουν εξαρτήματα προτού η διάβρωση προκαλέσει απώλεια δεδομένων. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μέσα που έχουν υποστεί ζημιά από πλημμύρες είναι πλήρως ανακτήσιμα, υπό την προϋπόθεση ότι οι συσκευές υποβάλλονται σε επεξεργασία εντός 48 ωρών από τη βύθιση. Μετά από αυτό το σημείο, η ανάκτηση μπορεί να είναι ακόμα πιθανή, ανάλογα με τον τύπο του μέσου, την έκταση της διάβρωσης και διάφορους άλλους παράγοντες.